LAV
Team
Serhan Bayık
Ozan Bayık
Okan Bayık
Erol Yurdakul
A.Emre Mert
Client
Lav
Place
Kartal - Istanbul
Date
2013 - 2014
Area
1500 m²

OSO Architecture has designed a new office for Gürallar LAV, a glass manufacturer company in Istanbul, Turkey. OSO was inspired by the company’s corporate identity to create the unique and boutique office for LAV. For this purpose their corporate colors had been used in some niche points. Additionally the diagonal formed separations between the corridors and working zones was also inspired from the company’s own logo. Mainly the open plan office principles had been followed while designing the working areas. However, in order to minimize some disadvantages of open plan design; such as acoustic and repetition problem of working tables; some precautions had been taken. Which, some social areas like a lounge and library were integrated among the working areas. Furthermore, special rock wool panels were used on the ceiling as a suspended ceiling material, in order to reach the acoustic comfort into the open office spaces. In general sense, matching and integrating this office space designed with their own company identity, field of business, and user profile are determined as a basic design problem, and thus, it is aimed to bring sense of belonging to the space.